DUBROVNIK – Dubrovniški zimski festival, 2. 12. 2018 – 6. 1. 2019

S prižiganjem božičnih lučk in prve adventne sveče, se uradno prične program Dubrovniškega zimskega festivala – “Advent u Gradu”. Na božičnem sejmu, ki poteka na najlepši dubrovniški ulici – Stradunu, boste tudi letos lahko uživali v tradicionalnih rokodelskih izdelkih številnih obrtnikov, božičnih okraskih in mamljivi gostinski ponudbi prazničnih slaščic. Lahko pa se tudi sami naučite besedila in skupaj z ostalimi zapojete tradicionalno dubrovniško “kolendo”, s katero se že od starih časov v Dubrovniku na božični večer in staro leto voščijo veseli in srečni prazniki.

Več na: http://www.dubrovackizimskifestival.com

Če ste se svoje božične ali novoletne praznike odločili preživeti v magičnem Dubrovniku vsekakor ne zamudite božičnega sejma zdrave hrane in dobrih izdelkov. Več o tem najdete na tej povezavi.

Dišeči Božič v Konavlih 2018, 23.12 – 30.12. 2018

Mesto Konavle, s svojim avtohtonim vaškim pridihom, bo tudi letos Božič obeležil v znamenju bogate in številne ponudbe konavalskih kmečkih gostincev, tradicije in kulturne dediščine. Zato je neizogibna točka vsem ljubiteljem tradicije in dobre hrane. Navdušil vas bo tudi slikovit pogled na konavolske naravne lepote in slikovite hribčke. Samo sledite čudovitemu prazničnemu vonju. 

Več o dišečih praznikih v Konavlih si lahko preberete tukaj: https://visit.cavtat-konavle.com/hr/events

Novo leto v Dubrovniku

Vzdušje prazničnega Dubrovnika je vsako leto izjemno živahno. Utrip praznično okrašenega Dubrovnika zaznamujejo številne praznične prireditve in koncerti. 29. december je tako rezerviran za nastop atraktivnih The Gypsy Kings-ov, ki letos praznujejo svojo 25. obletnico. Naslednji dan, 30. decembra pa bodo številni obiskovalci uživali v zvokih popularnega rock benda Opća opasnost.
Pred tem pa se bodo zvrstili koncerti Petra Graše (1.12.), Prljavog Kazališta (6.12.), Soul Fingersa (8.12), Detour (15.12.), Hladno pivo (21.12.), Željko Bebek (26.12.).
Zabava bo dosegla svoj vrhunec s praznovanji na prostem, otroci pa bodo uživali na otroškem Silvestrovanju na katerem bo nastopila mlada pevka Mia Negovetić in Super cover band. V novo leto bosta vse obiskovalce Dubrovnika in Dubrovčane popeljala Nina Badrić in Toni Cetinski. Vrhunski glasbeniki na najlepšem svetovnem odru in spektakularen polnočni ognjemet bodo poskrbeli za nepozabno novoletno praznovanje!
Prvi dan novega leta, točno ob poldne, bodo vsi obiskovalci Dubrovnika lahko uživali v Dubrovniškem simfoničnem orkestru na Stradunu, medem ko bo publiko v večernih urah na istem mestu zabavala Klapa Rišpet.

Več na: “http://www.tzdubrovnik.hr

Vukovar – Vukovarske adventske svečanosti

December v Vukovarju bo v znamenju kulturnih in glasbeno-scenskih dogodkov. Posebno doživetje pa bo vsekakor prižiganje prve adventne sveče , ko bodo vsi sodelujoči v svetlobni reki prižganih bakel svetlobo prenašali po vukovarskih ulicah, od cerkve sv. Filipa i Jakova do mestnega muzeja in Grada Eltz.

Več na: https://www.turizamvukovar.hr/

Ilok – Adventsko ozračje – Božićni sajam v Iloku 2018.

Ilok, majhno ljubko mestece in njegov praznični sejem vsak december postaneta središče družabnega dogajanja. Letos bo sejem potekal med 21. in 22. decembrom na prostoru Iloške tržnice v starem mestnem jedru. Poleg zabave vam bodo na pisanih stojnicah na voljo zanimivi rokodelni izdelki, praznična darila, praznične sladice in unikatni spominki. Seveda ne gre brez kuhanega vina in pečenih sremskih klobas. In za konec … le kdo lahko Božič v Iloku predstavi bolje kot sam Božiček z vrečo polno daril?

Več na: http://www.turizamilok.hr/hr/aktualnosti/dogadanja/”>”http://www.turizamilok.hr/

Vsekakor, če se odločite svoje praznike preživeti v Iloku ne gre zamuditi njihovih odličnih vin: seznam najboljših pa najdete tukaj.

Varaždin – Advent v Varaždinu

Čas božičnih in novoletnih praznikov v Varaždinu je čas, ko se čarobnost širi po zgodovinskemu mestnemu jedru. Glavni mestni trg se v tem času spremeni v središče bogate gostinske ponudbe in postane oder s pestrim glasbenim programom. Po trgu se širijo omamne arome kuhanega vina in prazničnih delikates, medetm ko božične pesmi prispevajo k adventnemu vzdušju.

Več na: www.tourism-varazdin.hr

Zagreb – Advent v Zagrebu, 1. 12. 2018 – 6. 1. 2019

Zagreb bo prazničen cel december. Zvoki božičnih zvončkov, vonj medenjakov, kuhanega vina in različnih prazničnih delikates je le odtenek vsega, kar vam Zagreb ponuja v najbolj čarobnem delu leta. Tudi najbolj zahtevni obiskovalci bodo našli nekaj zase. Zabava, odlična hrana, edinstveno praznično vzdušje, umetnost in še več vas pričakuje na ulicah glavnega hrvaškega mesta.

Več na: http://www.adventzagreb.com/

Čazma – Božična zgodba v Čazmi – 30. 11. 2018 to 13. 1. 2019

Če se v prazničnem času znajdete v Zagrebu vam priporočamo, da si ogledate božično pravljico v Čazmi. Družina Salaj namreč v božičnem času pripravlja posebno presenečenje za vse svoje obiskovalce. Na posestvu v tem času zasveti na sto tisoč luči različnih barv, ki ustvarijo razkošno svetlobno praznično vzdušje. Božični hlevček in jaslice ter razkošna praznična osvetlitev in okraski vas bodo vsekakor popeljali v pravljičen svet in vam polepšali praznične dni.

Več na: https://salajland.com/

Sveta Nedelja – Rally Show Santa Domenica, 23. 11. – 25. 11. 2018

Rally sezono na Hrvaškem bo devetič zapored okronal Rally Show Santa Domenica. Entuziasti iz AKK Sveta Nedelja bodo vsem ljubiteljem oktana in hitrosti pripravili pravo zimsko makadamsko poslastico. Gre za pravo adrenalinsko dirko, v kateri bodo tekmovali mladi vozniki, ki šele začenjajo in jim ta spopad predstavlja možnost vstopa v svet avtošporta. Pridružili se jim bodo tudi izkušeni dirkalci, ki na Rally Show Santa Domenica prihajajo zato, da se preizkusijo na zahtevni podlagi. Nalijte si čistega bencina in si privoščite malo adrenalina pred mirnimi prazniki. 

Več na: https://rallysantadomenica.com/

Rovinj-Rovigno, Šator na Valdibor in Rovinj Music Festival,26. 12. 2018 – 29. 12. 2018

Jubilejni, deseti po vrsti, Rovinj Music festival bo letos potekal med 26. in 29. decembrom. V devetih letih je na Rovinj Music Festivalu nastopilo več kot 1.500 izvajalcev.
Letos so se odločili, da namesto tekmovalnega dela povabijo vse dosedanje zmagovalce Rovinj Music festivala, in sicer od leta 2009 pa vse do danes. Poleg zmagovalcev bodo za dobro vzdušje tudi letos poskrbeli številne zvezde, ki bodo skupaj z nekdanjimi tekmovalci RMF-ja, poskrbeli za nepozabno doživetje.
Za začetek, v sredo 26. decembra, bo nastopila klapa Valdibora v gledališču Gandusio, naslednji dan pa je rezerviran za Glasbeni laboratorij Rovinj ter nekatere od zmagovalcev RMF-a.
V petek 28. decembra bodo na Valdibori v Rovinju poleg zmagovalcev RMF-a nastopili še Neno Belan, Atomsko Sklonište in Titos boysi, medtem ko bodo za sobotno vzdušje zadolženi Šajeta, Alen Vitasović in Night Express.

Več na: Studio D.P. d.o.o. – info@rmfestival.org

Poreč – Silevstrovanje z Zdravkom Čolićem.

December v Poreču bo zelo pester. Poreč vsako leto priredi številne dogodke, ki so dovolj raznovrstni, da vsakdo lahko najde nekaj zase ne glede na okuse in starost. Poleg številnih koncertov in zabave na prostem, prazničnemu vzdušju prispevajo tudi številne druge prireditve na poreških praznično obarvanih trgih, ulicah in dvoriščih. V nepozabno zadnjo noč starega leta in v Novo 2019 pa vas bo popeljal večni romantik Zdravko Čolić.

Več na:http://www.porec.hr/

Višnjan – Mednarodni festival penečega vina v Višnjanu, 30. 11. 2018 – 1. 12. 2018

Ljubitelji penečih vin nikakor ne smete zamuditi Mednarodnega festivala penečega vina v Višnjanu, ki bo potekal med 30. novembrom in 1. decembrom. Poleg degustacije visokokakovostnih penečih vin različnih proizvajalcev, boste lahko uživali tudi v bogatem umetniškem programu, avtohtoni gastronomski ponudbi in tematskih delavnicah.
Mestece Višnjan, ki se nahaja na vzpetini v zahodni Istri je znano tudi po svoji zvezdarni. Nikar ne zamudite jasne istrske noči, če se odločite za obisk.

Več na: http://tz-visnjan.hr/

OPATIJA

Konec leta v Opatiji obiskovalca ne bo pustil ravnodušnega. Obiščite Opatijo in uživajte sami ali s svojo družino in prijatelji. Kulturni dogodki, razstave, festivali, okusi in vonji ter predvsem veliko dobre volje za male kot tudi za velike – vse to vas pričakuje v Opatiji. O pestrem dogajanju lahko preberete več v nadaljevanju:

Advent v Opatiji, 26. 11. 2018 – 15. 01. 2019

Advent je idealen čas za spoznavanje Opatije v njeni resnično romantični podobi. Praznično vzdušje vas bo dočakalo na ulicah in trgih med secesijskimi vilami okrašenimi z adventnimi lučmi, vonj toplega čaja, kave in čokolade iz mestnih kavarn pa se vam bo zagotovo vtisnil v spomin.
Advent v Opatiji bo z bogatim in raznovrstnim programom med 26. novembrom in 15. januarjem povezal vse ključne lokacije v mestu. Glasbeni nastopi bodo oživeli Umetniški paviljon Juraj Šporer ter mestne parke. Poletni oder (Ljetna pozornica) pa bo ponovno postal zimski oder z drsališčem. Božiček bo otroke razveselil v Parku narave Učka, prikazal pa se bo tudi v pravem božičkovem mestu, v hotelu 4 opatijska cveta. Nov program pa bo vsak teden potekal tudi na mestni tržnici. Dobrot ne bo primanjkovalo!

Več na: https://www.visitopatija.com/

Festival čokolade – 7. 12 – 9. 12. 2018

V začetku decembra bo Opatija ponovno v znamenju mnogim najljubše sladkarije – čokolade. Razstavni in prodajni del festivala bo v kristalni dvorani hotela Kvarner, kjer se bodo na bogato obloženih stojnicah predstavili številni proizvajalci, med drugim tudi najboljši iz Slovenije. Zanimivi programi na temo čokolade kot delavnice, predavanja, degustacije, koncerti in razstave bodo potekali po številnih opatijskih hotelih in umetniških galerijah, razstavnih, muzejskih in šolskih prostorih. Vsi, ki so do sedaj vsaj enkrat obiskali Festival čokolade, vam bodo zagotovili, da tega preprosto ne gre zamuditi!
Si lahko predstavljate boljši začetek decembra, kot obkoljeni s čokolado? Mi si težko!

Več na: https://www.visitopatija.com/

Ledena Čarolija, 30. 11. 2018. – 13. 01. 2019.

Opatijski poletni oder (Ljetna pozornica) decembra in januarja postane pravi zimski center in to le par metrov od morja. Glavna atrakcija je drsališče, ki je primerno za vse, najbolj pa za otroke. Za najmlajše je pripravljen poseben program, med drugim tudi pričakovanje Miklavža 6. decembra, ki bo otroke razveselil z bonboni. Na Slatini bodo prižgali prvo adventno svečo, kar se bo nadaljevalo tudi vsako naslednjo nedeljo do Božiča.

Več na: https://www.visitopatija.com/

Božična pravljica, 14. – 16. 12. 2018.

Lepota opatijske zime je prepričala tudi Božička, da jo obišče. Vsako leto Božiček pride v mestece Poklon znotraj Parka Narave Učka. Pripeljite svoje otroke na druženje z Božičkom, medtem ko se vi ob skodelici čaja sproščate v idiličnem ambientu parka narave.

Več na: https://www.visitopatija.com/

Silvestrovanje v Opatiji

Vrhunski glasbeni gosti, odlična zabava in veliko veselja že vrsto let zaznamujejo opatijsko slovo od starega leta. Pričakajte novo leto tudi vi v Opatiji ob glasbeni spremljavi na opatijski tržnici, lahko pa se odločite tudi za zabavo na opatijskem poletnem odru (Ljetna pozornica).

Crikvenica – Adria Advent Marathon – 2. 12 2018

Ko se za večino maratoncev sezona že konča se v sončni Crikvenici pripravlja pravi športni spektakel – Adria Advent Maraton. Čeprav mlad, je Adria Advent Maraton že na svoji premieri leta 2011 pokazal velik potencial in posebnost. Zbral in združil je maratonce iz vsega sveta, ki so prvič v zgodovini Crikvenice ob morju tekli skupno 42.195 m. Brez strahu, da bodo okusili le polovico užitka, se lahko tisti nekoliko manj zdržljivi, amaterji in ostali preizkusijo v polmaratonu, ki je dolg pol toliko. Impresiven prizor teka ob morju, prijetno druženje, strast za šport in rekreacijo ter izziv sodelovanja so le nekateri od razlogov za obisk Crikvenice v tem času.

Več na: http://www.rivieracrikvenica.com/

Rab – Advent na Rabu

Vzdušje prazničnega Raba je vsako leto izjemno živahno in predstavlja kombinacijo umetnosti in gastronomije ter zabave za vse generacije. Številne brezplačne prireditve v čudovito okrašenem starem mestnem jedru, koncerti različnih glasbenih žanrov, likovne razstave lokalnih in gostujočih umetnikov ter cela vrsta gledaliških predstav so vir radosti in dobrega razpoloženja za vse obiskovalce. Bogata ponudba domačih specialitet v gostinskih hišicah postane središče družabnega dogajanja. Posebno doživetje za otroke je obisk Božička, ko ta s padalom prileti naravnost z neba! Izjemno navdušenje pa požanje na desetine Moto Mrazov, ki se z motornimi kolesi pripeljejo na rabsko rivo. Ne zamudite tega spektakla!
Dogajanje doseže vrhunec na silvestrovo z zabavami na osrednjih trgih v mestu.

Več na: http://www.rab-visit.com/

Praznični Lošinj v znamenju S.A.R.S-a, Giuliana in Diktatora
14. 12. 2018 – 14. 1. 2018

Tudi letos bo otok vitalnosti svojim prebivalcem in gostom uprizoril prav posebno praznično vzdušje. Pričakuje jih bogat božični in novoletni program, poln presenečenj. Poleg bogatih božičnih stojnic na mestnem trgu v Malem Lošinju, zanimivih sejmov in božičkove hiške, bodo mesto razveseljevala številna kulturna in zabavna dogajanja, ki so namenjena vsem starostnim generacijam.
Letošnji študentski večer bo otvorila skupina S.A.R.S., medtem ko bo 30. decembra na otoku vitalnosti organizirano novoletno humanitarno kopanje na plaži Veli žal s pričetkom ob 12. uri. Ob harmoniki, zabavnem otroškem programu in mamljivih gastro presenečenjih bodo lošinjani v novo leto 2019 vstopili ob zvokih Giuliana in Diktatora, za povrh pa si na nebu ogledali še mogočen ognjemet.

Več na: http://www.mali-losinj.hr

Advent v Splitu, 1. 12. 2018 – 7. 1. 2019

December je čas, ko Split še bolj zaživi. Ko se prižgejo lučke, okrasi staro mestno jedro, ko se grejemo ob toplem čaju, poslušamo odlično glasbo in se predvsem skupaj veselimo. Takrat Split postane prostor zadovoljnih ljudi. Tudi letos so pripravili pester in zabaven čarobni program – za otroke, mladino, mlade po duši, rokerje, romantike, starejše… Obljubljajo, da bo res čarobno!

Več na: https://visitsplit.com/

 

PIŠITE NAM

Napišite vaše mnenje, komentar ali povpraševanje za ponudo in odpisali vam bomo v najkajšem možnem času

Pošiljanje
gtag('config', 'UA-391908-1');
or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account